Zaštita podataka

 1. Što obuhvaća ova izjava o privatnosti i sigurnosti

Ova Izjava se odnosi na našu web stranicu mtcstrigova.hr i ostale usluge koje pružamo.
Izjava o  privatnosti se odnosi na osobne podatke i općenite podatke koje prikupljamo od Vas dok koristite naše Servise.
Poštujemo Vaše pravo na privatnost i obrađujemo samo osobne podatke u skladu s odgovarajućim odredbama zaštite privatnosti u Europskoj uniji i izvan nje.
Za osobne podatke obuhvaćene ovom Izjavom o  privatnosti koju koristi web stranica, MTČ Tvornica trikotaže d.d.Štrigova  je voditelj obrade  pod Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

 

2. Podaci koji se prikupljaju

Kada kupujete nešto iz naše trgovine, kao dio postupka kupnje i prodaje, prikupljamo osobne podatke koje nam dajete kao što su; vaše ime, adresa, kontakt telefon, adresa e-pošte.

Dok koristite naše web stranice možemo prikupljati tehničke podatke o uređajima s kojima pristupate našoj stranici, uključujući: Internet i/ili mobilnu vezu (uključuje IP adresu), podatke o marki mobilnog uređaja, Vaš operacijski sustav koji koristite, tip preglednika (eng. browsera). Sve gore navedeni podaci su podaci naših korisnika i ne odaju osobne podatke.

 

3. Kako prikupljamo podatke o Vama

U mogućnosti smo prikupiti, obraditi i koristiti podatke o Vama u idućim situacijama:
1. podatke koje upisujete dok koristite servise
2. podatke koje dobijemo kada nas kontaktirate putem kontakt obrasca ili e-mail adrese

 

4. Kako koristimo Vaše podatke?

Vaše podatakte obrađujemo isključivo kako bi mogli ispuniti uslugu servisa koji ste koristili, da ispunimo pravne obveze (npr. računovodstvo) ili iz drugih razloga koji su bitni da Vas držimo obaviještenim/om kako bismo Vas zaštitili od prijevare. Za sve ostale svrhe ćemo Vas uvijek pitati za dozvolu i nuditi mogućnost povlačenja te dozvole u bilo kojem trenutku. Vaše osobne podatke možemo otkriti ako je to zakonski zahtijevano ili ako kršite naše Uvjete korištenja ili Uvjete kupnje. Vaše podatke ne prodajemo drugim servisima niti partnerima, niti na bilo koji način ugrožavamo vašu privatnost niti sigurnost.

 

5. Kako upravljamo Vašim podacima

Podaci koje unosite putem web stranice smješteni su na serveru koji se nalazi unutar Europske unije i kojem samo mi kao vlasnici imamo pristup. Na serveru se redovito provode mjere zaštite osobnih podataka protiv neovlaštenog ili nezakonitog postupanja, slučajnog gubitka uništavanja ili oštećenja. Server se nalazi smješten u vrhunski osiguranim datacentrima sa kontrolom pristupa i sigurnosnim sustavima.
Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?

Osobne podatke čuvamo dokle god je to potrebno u svrhu ispunjenja obveza pokrivenih ovom Izjavom o sigurnosti i privatnosti. U iznimnim slučajevima kada to nalaže zakon, računovodstvo ili neka druga zakonska pravila/obaveza, rok čuvanja Vaših podataka može biti duži od navedenog. Ukoliko više nećemo imati razloga za čuvanje Vaših podataka isti će biti obrisani odnosno uništeni. Vaši podaci se pohranjuju dokle god koristite naše servise. Ukoliko odlučite prestati koristiti naše servise određeni podaci prikupljeni o Vama ostati će u svrhu ispunjenja poreznih, pravnih i računovodstvenih obveza.

Kako možete povući pristanak?
Ako se nakon pristanka predomislite, možete povući vašu suglasnost da vas kontaktiramo, za kontinuirano prikupljanje, korištenje ili otkrivanje vaših podataka u bilo koje vrijeme, kontaktirajući nas na mail: prodaja@mtcstrigova.hr

 

6. Kako se koriste Vaši podatci?

Prikupljenje podatke koristimo na slijedeće načine:
1. da bismo ispunili naše obveze u pružanju korištenja servisa
2. da bismo osigurali učinkovit rad servisa za računalo ili neki drugi uređaj s kojega pristupate
3. da bismo Vam pružili informacije za koje smatramo da su primjerene Vama, poput slanja obavijesti e-mailom o pitanjima vezanim uz servis
4. kako bismo procijenili učinkovitost naših marketinških aktivnosti i poboljšali kvalitetu našeg marketinga
5. za porezne, pravne i računovodstvene potrebe;
6. za svrhu odgovornosti definirane zakonodavstvom europske unije (GDPR).

 

7. Dijeljenje podataka

Vaše podatke ne dijelimo s trećim stranama. Postoje iznimke, u slučaju naših Partnera, kada dijelimo najosnovnije potrebne podatke s ciljem da nam pomognu u ispunjenju naših obveza prema Vama.
Partneri stoga mogu imati potencijalni ili pravi pristup ograničenim podacima o Vama i obrađivati ih u naše ime. Službeni naziv im je izvršitelji obrade (eng. data processors):
• Dostavna služba koja dostavlja Vaše naručene proizvode
• dobavljači analitičkih/statističkih alata (Google);
Vaši podaci mogu biti obrađivani, pohranjeni i preneseni van zemlje prebivališta ili Europske unije, i to u Sjedinjene Američke Države. Zakoni o privatnosti u toj državi možda nemaju jednak nivo zaštite kao u Vašoj državi ili Europskoj uniji. Kada god dijelimo Vaše osobne podatke izvan Europske unije, to činimo na temelju standardnih ugovornih klauzula Europske unije, koje su zakonski važeće mjere koje nam omogućuju prijenos tih podataka i ostvarivanje njihove adekvatne zaštite.

 

8. Ostalo

Imajte na umu da podliježemo različitim zakonima i da smo ovlašteni na zahtjev tijela državne vlasti ili nekog drugog oblika pravne obveze podijeliti Vaše osobne podatke.
U slučaju reorganizacije ili prijenosa vlasništva servisa imamo pravo prenijeti Vaše osobne podatke uključenoj trećoj strani koja će ih zaštiti u najmanje jednakoj mjeri kao mi u ovoj Izjavi o privatnosti.

 

9. Vaša prava

Pod zakonom Europske unije imate mogućnost na dodatna prava oko zaštite osobnih podataka, stoga ovisno o Vašem prebivalištu možete imati pravo i na:
• pristup podacima koje držimo o Vama
• zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka iz našeg sustava
• zatražiti ažuriranje/izmjene Vaših osobnih podatka
• zatražiti ograničavanje obrade Vaših podataka
• zatražiti prijenos Vaših podataka trećoj strani
• podnijeti žalbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka
Prava možete ostvariti  kontaktom na mail: prodaja@mtcstrigova.hr

 

PITANJA I KONTAKT PODACI

Ako želite: pristupiti, ispraviti, izmijeniti ili izbrisati sve osobne podatke koje imamo o Vama, registrirati pritužbu ili jednostavno zatražiti dodatne informacije, obratite se našem službeniku za poštivanje privatnosti na prodaja@mtcstrigova.hr

MTČ Tvornica trikotaže d.d.

Štrigova bb

40312 ŠTRIGOVA

e-mail:prodaja@mtcstrigova.hr

n/r službenik za zaštitu podataka